iğneler hakkında... - Dream Tattoo Forum
Dream Tattoo Forum  
dövme,piercing,tattoo dövme,piercing,tattoo

Geri git   Dream Tattoo Forum > Tattoo Forum > Dövme İle İlgili Sorularınız

Seçenekler Stil
Alt 11-22-2007, 10:57 AM   #1
ahmet.c
Junior Member

ahmet.c is on a distinguished road
Standart iğneler hakkında...

slm. arkadaşlar...amatör olarak dövme yapma ile ilgileniyorum ve işin çok başındayım..kendime bir cihaz aldım pek çok ayarını yaptım fakat takıldığım nokta iğne mesafe ayarlaması ve çeşitli tiplerdeki iğnelerin nerelerde kullanıldığını öğrenmek istiyorum, yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim...
Offline   Alıntı ile Cevapla
Alt 11-23-2007, 07:04 PM   #2
madlinetattoo
Junior Member

madlinetattoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madlinetattoo is on a distinguished road

iğneyı yuzeyden calış 1mm cıvarıdır max gırcegı derıye..iğnelerın arkasında kodları wardır 5rl gıbı 5rl 5 lı raund lıner demektır yanı cızgı ıgnesı 5rs olursa shadıng yanı gölge ıgnesıdır önce bu ıgnelerle calış zamanla flat we magnun gölgeleme dolgu ıgnelerıne gecersn
Alt 11-24-2007, 08:00 PM   #3
ahmet.c
Junior Member

ahmet.c is on a distinguished road

bilgi için çok tşk. edrm...dediğin gibi iğnelerin arkasında kodları gördüm fakat bazılarında 18rl , 6f, 1208f, 1203rl, 6m1 gibi kodlar var bunların anlamları nelerdir...
Alt 11-25-2007, 11:51 PM   #4
madlinetattoo
Junior Member

madlinetattoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

madlinetattoo is on a distinguished road

rl ler lıner cızgı ıgnesı f ler flat yatay gölge ıgnesı m ler ıse magnum dolgu gölge ıgnesı basındakı rakmlarda ıgne sayısını gösterır dıkkat ettıysen 18 rl 18 ıgnelı round lıner demektır.

Konu madlinetattoo tarafından (11-26-2007 Saat 11:21 AM ) değiştirilmiştir..
Alt 12-10-2007, 09:17 AM   #5
tattoobyvolkan
Junior Member

tattoobyvolkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

tattoobyvolkan is on a distinguished road

bu şekilde sadece birvbirinizi deşersiniz arkdaşlar profesyonel yardım almanız gerekiyo iğnelerin saece türlerini bilmek cildi tanımak demek değildir...olayı gözlerinizle görmeli işlermin nasıl yapıldığını incelemeniz gerekiyo...bilgi paylaşımı her zaman iyi bişey olacak diye bişey yok .....yazıları okuyarak kimse dövmeci olmadı bu güne kadar....yazık arkadaşlarının cildine ...en azından ver parasının bi dövme yaptır onu izle gör bakalım ne menem bişeymiş...
Alt 12-15-2008, 05:25 PM   #6
mountain_human
Junior Member

mountain_human is on a distinguished road
mountain_human - MSN üzeri Mesaj gönder

İyi günler,

Öncelikle uyarılarınız için teşekkür ediyorum. Bence de dövme yapmak, bu işte yetkin olmayı gerektiriyor. Öncelikle insan teni, anatomisi ve nihayet fizyolojisi hakkında temel bilgilerin alınmış olması gerekiyor. Sağlığa uygunluk (hijyen) konusunda ise temelden ileri bilgilenme koşul olmalı. Sonra teknik bilgiye sıra geliyor; makineler, iğneler, boyalar ve dahası... Bütün bunlara sahip olduğunuzda "elinde iyi bir fırçası önünde tuvali olan biri" oluyorsunuz. Yani "ressam" değil. Dövme sanatçılığı için de, benzeri olarak, iyi bir "desenci" olmak gerekiyor. Aksi taktirde sadece "dövmeci" oluyorsunuz, "dövme sanatçısı" değil (ki piyasada her ikisi de mevcut ve ayırt etmek de pek o kadar kolay değil).

Ben uzun yıllar (16 yıl) gemilerde gemicilerle muhatap oldum. Onların el yapımı dövmelerini inceledim. Parasını vererek kendime de bir dövme yaptırdım. Daha sonra makineler çıktı. Eski dövmemi biraz daha belirgin hale getirttim (yine parasını vererek). Sonunda piyasada mantar gibi biten dövme makinelerinden bir tane alarak kendime bir kaç dövme daha yaptım. Bu konunun başındayım ve çok hevesliyim.

İzninizle ben de bir şeyler eklemek istiyorum. Öncelikle hiç kimsenin dövme sanatçısı olarak dünyaya gelmediğini belirteyim. Bu günün usta dövmecisi ya da dövme sanatçısının belki dün dövmenin ne olduğundan bile haberi olmayabilir. En usta sanatçıların bile bir "ilk" yapıtı olacaktır, sonra "çıraklık dönemi eserleri" filan... O halde bu iş bir şekilde öğrenilecek. Profesyonel bir kurs, birilerinin desteği ya da böyle forumlar. Ancak sonunda birilerinin üzerinde ustalaşılmak zorunda. İstediğiniz kadar dövme için kullanılan çalışma derileri üzerinde denemeler yapın, sonunda siz de birilerinin derisini deleceksiniz; öyle ya da böyle.

Forumların amacı bilgi paylaşımıdır. Böyle bir forumu desteklediğiniz için siz de buradasınız. Bilgi sınırsızdır. Öğretmekten ancak daha fazla öğrenecek şeyi kalmadığını sananlar korksun. Bu işin ehilleri ve sanatçıları da, lütfen heves kırmayıcı üsluplarla, bize yardımcı olsunlar.

Saygılar,
Alt 03-16-2010, 06:57 PM   #7
dodozng
Junior Member

dodozng is on a distinguished road

öncelikle bu forumda ki adminlere sesleniyorum.kullanıcalar "yardımmm" yazıp konu başlığı açmışlar ve giren diğer kullanıcılar konunun fikrini bilmiyor.ne yazdığını bilmemiz için hangi konuyla ilgili olduğunu anlamamız için "yardım" demek yetmiyor buna bir düzenleme getirirseniz çok sevinirim.+ dövme sorunları gibi tartışma başlığı altında kullanıcılar hangi dövmeyi yaptırsam diye tartışıyor.yani sizler admin olarak bunlarla gerçekten ilgilenirseniz sevinirim.çünkü gerçekten yardım alması gereken insanlar var bende bunlardan biriyim ve nereye giriceğimi sapıttım.benden önce bu konuyu açan insanın olmadığı ne malum ama bilmiyoruz sebeb: "yardıım","acil bakarmısınız","çok önemli" vs vs.. gibi konuların açılması.buna bir çözüm bulacağınızı ümit ederek esas soruma geliyorum.

ben bu işe yeni başladım ve gerçekten bu işte kendimi ilerletmek istiyorum.bu iğnelerin hepsindemi deriye girecek yer 1 mm olmalıdır. ve rs ile f nin farkı nedir? bunu prof. bir kullanıcımız bize ayrıntılı bir şekilde açıklarsa çok sevinirim..şimdiden teşekkür ederim ilginiz için.
Alt 03-16-2010, 08:30 PM   #8
spider
Administrator

spider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)

spider is on a distinguished road
spider - MSN üzeri Mesaj gönder

işlerin yoğunluğu dolyısı ile forumu sürekli takip edemiyorum
forumun sahibi modoroörü admini ve en aktif üyesi benim
belki haklısın bütün yük bende yetişemiyorum
ama bize ulaşmak isteyen
ana siteye
yani
www.dreamtattoo.com a girerek adres telefon ve mail bilgilerine ulaşıp sorularını yöneltiyorlar
biri filet
diğeri raund demek
yani birinde iğneler
yuvarlak ve cember biçiminde dizilmiş
siğerinde tarak gibi
ama 2 sıra 3 sıra
4 sırak
yeni başlayanlar flat kullanamaz zordur)
Alt 03-28-2010, 06:00 PM   #9
dodozng
Junior Member

geçen bir dövme yaptım arkadaşa.yanlız dolguları 5rs ile yaptım güzl olmadı dolgular.sizin önereceğiniz deriyi çok hırpalayaman boyadım mı rengi veren bir iğne önerebilirmisin.5F dövmesi var onla denedim dolguyu onlada olmadı gölge iğnesiymiş galiba.lütfen yardımcı olun.
Alt 03-29-2010, 03:36 PM   #10
dodozng
Junior Member

magnum 1,magnum 2, magnum curved,açık - kapalı,flat iğne.bunlar ne işe yarar yani aralarındaki fark ne bunları anlatırsanız çok sevinirim.birinin uçları sıkı dierinin aralıklı bunu anladım ama hangileri ne işe yarıyor bunu anlamadım lütfen yardımcı olun.

Seçenekler
Stil