![]() |
![]() |
![]() |
|
|
#21 |
|
Junior Member
![]() |
siteye henüz kayıt oldum ve baktım ki arkadaşlar bilgilerini paylaşıyorlar; ben de paylaşmak istedim...
herkezin ilk önce aklına gelen dövme günah mıdır;? sorusu benimde önceden kafamı baya bi şişirdi...fakat mantıklı bir şekilde düşünürsek neden günah olsun ki... şimdi düşününce günümüzden cok cok öncede dövme vardı şimdide var... dövme yaptıranın işte abdesti kabul olmuyormuş? neden... dövme öncelikle gerçek ve hassas sinir uçlarının bulunduğu deri ile onun üzerini örten, hava ve su girişinin bulunduğu gözenekli ölü deri arasına yapılır... kaldı ki abdest nedir? herkez abdesti yapılması gereken olarak kafaya yazar ve yalnıştır...abdest Allah ın huzuruna çıkmadan önce insanın temiz olmasını gerektirdiği için yapılır çünkü Allah ın huzurunda dilenecek ve konuşulacak herşey temiz ve günahlardan arınmış olmalıdır yani abdestin maksadı temizliktir ama unutulmamalıdır ki bu konu kalp ile düşünce ile ilgilir...inanmak ile ilgilidir... çünkü bilirsiniz ki tehemmüm de bi abdest şeklidir ve su bulunmadığı bi durumda toprak ile yapılır...ee şimdi hani abdestte suyun her yerimize değmesi gerekiyordu bi kere tehemmüm de su unsuru yok... peki ne var? inanmak var... gönülden yaptığın şeye inanırsan anlarsın ki aslında herşey kafada ve kalpte biter.. yani benim şahsi görüşüm şu dur... kişi eğer ki Allah a gönülden inanarak bir ibadet yapıyorsa o kul ile tanrı arasına hiçbirsey asla ve asla giremez... ve benim bir başka görüşümde şudur ki; insanlar her zaman birbiri hakkında yalan söylerler, hırsızlık yaparlar, cinayet işlerler, haram yerler, hak yerler, tecavüz ve taciz yaparlar, ve daha neler neler...işte böyle bir dünya da siz bunları ne yapmıssınızdır ne de yapana yardımcı olmussunuzdur siz sadece kendi kendinize başka hiçkimseye zarar vermeden sevdiğiniz şeyi yaptırmıssınızdır ; dövmenizi... ve bunda ben şahsi olarak hiçbir zarar ve kötülük görmüyorum benim açımdan günah değildir.... ancak bu benim görüşümdür! herşey kafada biter arkadaslar dövme yaptıracak arkadaslar için tavsiyem öncelikle bu tür konuları kafanızda halletmektir daha sonra dövme yaptırımına geçmeniz sizin için en iyisi olcaktır... ve dövme seçerken kesinlikle iyice bi düşünün çünkü hayatınızın sonuna kadar üzerinizde tasıyacaksınız yani sizi yansıtan öğeler bulunması sizin için iyi olacaktır... ve unutmayın dövme bir sanattır.... |
| Offline |
|
|
|
#22 |
|
Administrator
|
teşekkürler seaman tabiiki hatırladım seni her zaman bekleriz.kendine dikkat et
![]()
|
|
#23 |
|
Administrator
|
saolasın deniz kopan ağzına sağlık yazın çok güzel ve katılıyoruz
|
|
#24 |
|
Junior Member
![]() |
ying yang dövmesi yaptırmak istiyorum sol başparmağı ile işaret parmağının başlangıcının arkasına elimin üstüne düşündüm yer olarak siz ne dersiniz
|
| Offline |
|
|
|
#25 |
|
Junior Member
![]() |
ben teşekkür ederim arkadaşlar...
) |
| Offline |
|
|
|
#26 |
|
Junior Member
![]() |
ying-yang dövmesi özel bi dövmedir bence ve özel bir yerde bulunması daha ii durur kanımca mesela ensenin altında etrafı bi yıldız ile cevrilirse bence harika durur ama karar senin vücut senin arkadasım...
) |
| Offline |
|
|
|
#27 |
|
Junior Member
|
Selamlar...Yaşım 17 ve Fuck The System Yazısının Ön Planda Olduğu Şekilli Bir Dövme Yaptırmak İstiyorum...Sizce Yapacağım Yer Neresi Olmalı ve İyi Bir Dövme İçin Aşağı Yukarı Ne Kadarlık Bir Bütçe Hazırlamalıyım
Konu Mc_Shadow tarafından (09-16-2009 Saat 08:56 PM ) değiştirilmiştir.. |
| Offline |
|
|
|
#28 |
|
Administrator
|
ömür boyu taşıyacağın için iyi düşün derim guraytan@hotmail.com dan iletişime geçebilirsin
|
|
#29 | |
|
Junior Member
|
Alıntı:
|
|
| Offline |
|
|
|
#30 |
|
Junior Member
|
Yeni üye oldum.Çalışmalarınızı çok beğendim..Ellerinize Sağlık..
|
| Offline |
|
|
|
#31 |
|
Administrator
|
teşekkürleeer
|
|
#32 |
|
Junior Member
![]() |
bende yaptırmak istiyorum ama hala tam olarak bi desen olusturmadm kafamda we askerlik konusunuda kafam cok kaktılar sorun olur falan diye.. bana cok sacma geldi sorun olması ama genede endişe işte.... bu konuda da bilgi werirseniz sewinirim..gerci daha ünv. te deym askerlige cok war
![]() |
| Offline |
|
|
|
#33 |
|
Junior Member
![]() |
yaptırdıqımız dövmenin 1 tek sorunu var bir zaman sonra yaptırdgm tattodan sıkılıoruz sonra o tatto yu çıkarmak yerine üstüne dövme yapılıyormu tekrar daha farklı
|
| Offline |
|
|
|
#34 |
|
Administrator
|
seaman teşekkürler her zaman bekleriz..sohbetede gel..
|
|
#35 |
|
Junior Member
![]() |
dövme yapTırmayı çoK ama çok istioRum ama akLım çOk karışıo yazdıkLarınız güzeL ama yinede akıLda soru kaLıo ßen çoK zoR ßeğenen ve Çabuk sıkıLan ßiriyim kaRar veremedim ßi türlü ve taßi yaptırıcam yeR temiz mi deiLmi sonradan mıkRop kapar mı bunlar kaldı aklımda?
|
| Offline |
|
|
|
#36 |
|
Administrator
|
modelden emin değilsen dövme yaptırmak için yaptırma derim düşün ve bekle
..yaptıracağın dövme seni ifade etmeli unutma ki ölünceye kadar vucudunda kalacak..
![]() |
| Seçenekler | |
| Stil | |
|
|
|
Bütün Zaman Ayarları WEZ olarak düzenlenmiştir. Şu Anki Saat: 03:50 PM . |
şube 2:bağdat caddesi iskele sok. no:30 (zemin kat) caddebostan kadıköy/istanbul
telefon: 0216 368 62 25
gsm:0532 417 17 89
www.tattoo.gen.tr