PDA

Orijinalini görmek için tıklayınız : tüm dövme sanatcıları için ÖNEMLİ

semicolon
08-19-2008, 09:41 PM
slmm.. burda bahsetmek istediğim olay tüm dövmecileri ilgelendiriyor sanırım :confused: öncelikle ben 2 yıldır dövme sanatı ile ilgileniyorum ve türkiyede sayılı dövmecilerin arasında olan bir dövme sanatcısının yanında stajyerlik yaptım ..... gelelim konuya lütfen dövme sanatcısı abiler bu olayı aydınlatırsa sevinirim... ismini vermek istemediğim bir dövme sanatcısı nın . internet sitesinde yazdıklarıyla ilgili T.C MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞINCA .. verilmiş sertifika türkiyede ondan başka bu konuda yetkili bu işi yapan yokmuş.. neden çünki sertifikası varmış yani sizlerin yok ölemi şu an isimlerini sayamicam ama o kadar tanıdığımız dövmeci aslında dövmeci değilmi .... çünkü TMEB. sertifikası olmayan yerde yaptırmayın diyor klendisi .[.çok sağlıksız koşullar ve işi bilmeyenlermiş bu sertifikaya sahip olmayanlar]:mad: bu konuya lütfen ışık tutun herkes aydınlansın çünkü bu işin içeriğini bilmyen insanlar bu şekilde kandırılmasın bu sertifika nasıl alınır ? nerden alınır? kimler veriyor? neden sadece bir iki kişide var veya artık neden verilmiyor? bunları bilsin insanlar ben biliyorum ama şu an benim haddime değil üstadlar dururken :)

NOT.. Dövme yaptırmayı düşünüyorsanız yaptıracağınız kişinin T.C. MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI onaylı dövme ( Tattoo )sertifikası olması gereklidir. :eek: diyor sitesinde eee kaç tane sütüdyoda var bu sertifika :D ya allah için şu saçmalığa bişeyler söleyin insanlar aydınlansın değilmii ;)

spider
08-20-2008, 10:27 AM
bu serfitikayı istanbul güzellik uzmanları odası denilen bir yer veriyor.yüklü miktarda para karşılığı ve yalandan bir sınavla ...derneğimiz ve yönetim kurulumuz kalıcı makyajcılardan ve güzellik uzmanlarından diploma almayı reddediyor.çünkü dövme sanatçısına güzellik uzmanı belge veremez bizce.zaten sağlık bakanlığı nezlindede hiç bir geçerliliği yok o serfitikanın..hangi strelizasyon dersi verilmiş ve hangi enfeksiyon hastalıkları için ders alınmış hangi resim tekniği dersi verilmiş..hiç bir şey yok ..ne otoklav cihazı var ne bir strelizatör..
sadece boşa verilmiş bir para
derneğimizle sağlık bakanlığının görüşmeleri sürmektedir
çok yakında bununla ilgili yasa çıkacaktır.
alınan diplomalar tamamen düzmece bir sınav ile verilmiştir
derneğimiz belgelendirme ile ilgili çok ciddi bir çalışma programı hazırlamıştır.ülkemizde yasaların çıkması biraz uzun sürebilmektedir.
biraz daha sabırlı olmalıyız.yüzdük yüzdük kuyruğuna geldik

semicolon
08-20-2008, 05:46 PM
cvb için tşkkürler ... umarım dövme yaptırmak için internet sitelerini gezen arkadaşlar bunu okur ve biraz olsun sertifika konusunda bilgilenirler ..... dernek çalışmalarının bir an önce sonuca bağlanmasını bekliyoruz .. tşk..:)

madlinetattoo
08-21-2008, 10:53 AM
hehe diyorum baska bişey demiyorum öyle arkadaslara :) guray dostum iyi açıklamış

spider
08-26-2008, 09:32 AM
onur baba sen bizim her şeyimizsin.. bekliyoruz istanbula..