Orijinalini görmek için tıklayınız : dövme dinen günahmıdır
spider
06-14-2007, 08:38 AM
http://www.dreamtattoo.com/dream2.jpg (http://www.dreamtattoo.com/) http://www.dreamtattoo.com/images/dreamtattoo_00_template/spacer.gif
Dövme ve İslam Dini, Dövme yaptırmak günah mı?
Dövmenin islam dinince haram - günah olduğunu ya da dövme yaptıran kişinin abdesti olmayacağını söylerler. Dövmenin abdest konusunda bir sorun teşkil etmediğini çok açık ve net bir şekilde belirtebiliriz. Çünkü; dövme derinin dışına değil, içine yapıldığından, abdeste, gusle ve ibâdete mâni teşkil etmez. Çünkü abdestte ve gusülde farz olan, derinin dışını yıkamaktır. Dövmenin islam dinince haram - günah olma konusunda Prof. Dr. Süleyman ATEŞ'in daha önceden Vatan gazetesinde yayınlanan köşesinde bir okurunun sorusuna cevap vererek yanıtlamıştır, şöyle ki: " Dövme Kuran'da geçmiyor. Bunun günah olup olmadığını nasıl öğreneceğim ? yada bunu günah olduğu nerede yazıyor ? Eğer bunu kötü amaçla yaptırmadıysam, bundan sonra namazıma Kuran okumaya devam edemeyecek miyim ? İnsanların bu konuda yanıldıklarını nasıl anlatacağım ?
Prof. Dr. Süleyman ATEŞ;
Dövme Kuran'da geçmez. Kuran'da Allah'ın yaratışını, doğal durumu değiştirmenin şeytan işi oldu belirtilir. İşte bu doğalı değiştirme konusunda Kuran tefsircilerinin çeşitli yorumları vardır. Tefsirciler, Nisa süresindeki bu ayeti açıklarken bazı Hadis'ler ( Peygamber'e nispet edilen sözler ) aktarırlar.
Bu rivayetlerden birinde Hz. Peygamber'in Kaşlarını inceltene, yüzünün kıllarını çekene, Dövme yapana ve yaptırana lanet ettiği belirtilir. Fakat bu, bir kişinin rivayetidir. Gerçekten Peygamber'in Böyle söylediğine şahsen ihtimal vermiyorum. Çünkü bu rivayet Kuran'a aykırıdır. Kuranda Peygamber'de insanları süslenmeye, güzel görünmeye teşvik etmektedir. Yüzünün kıllarını çekmek, kaşlarını inceltmek kadınların vaz geçemeyeceği Bir makyaj ve süslenme türüdür. Bilindiği gibi süslenmede zamana ve bölgelere göre değişir. Dövme İslamda mekruh ( hoş olmayan bir şey ) kabul edilir ama Kuran'ın haram saydığı, yapanların ve yaptıranların günahkar olacağı eylemlerden değildir. Hiçbirşey ibadete engel olamaz.
İbadette önemli olan gönülden Allah'a yönelmektir. Abdesttinizi alınız, namazınızı kılınız, dualarınızı yapınız. Allah ile bağlantınızı kesmeyiniz. İşte gerçeği öğrendiniz. Siz gönlünüze bakınız, Allah ile kul arasında aracı yokyur. Peygamber'imiz " Önce kendi vicdanınıza danışınız" buyurmuştur.
spider
06-14-2007, 10:48 AM
İslam inancına göre ise dövme ile ilgili sadece rivayetler vardır. Rivayet ya da söylencedir sadece. Kesin bir ayet yoktur. İncil ya da Tevrat gibi dövmeye ilişkin herhangi bir ayet, söz, ya da delil yoktur. Örneğin bir rivayete göre Hazreti Muhammed; dövme yapan ve yaptıran, dişlerini törpüleyen ve böylece Allah’ın yarattığı şekli değiştirmeye uğraşan kadınlara lanet etmiştir. Şimdiye kadar bilinen (ve aslında yanlış) karşı çıkma şöyledir: dövme abdest tutmaz. Yanlış. Abdest değil gusül abdestidir. Gerekçesi şudur: “Gusül abdestinin geçerli olması için vücudun heryerinin ıslanması gereklidir. Dövmenin olduğu yer boyalı olduğu için su geçirmez ve orası ıslanmaz. Bu nedenle cünup kalınır.” Bu tamamen dogmatik, yanlış ve eksik bilgidir. Dövmenin gusül abdestiyle bir ilgisi yoktur. Birincisi; abdest derinin üst yüzeyini ıslatır. Dövme de derinin alt yüzeyinde olduğu için deri üstü tamamen ıslanır. Yanlış bilgi.
İkincisi; farzedelim ki derinin alt yüzeyinin de ıslanması gerekiyor. Alt yüzey de nemleniyor. Çünkü derinin alt yüzeyi dövme yapıldığı halde hava almaya devam eder. Hava almadığını düşünürsek derinin alt yüzeyinde boyalı olan yerin çürümesi gerekmektedir. Oysa o bölgeden tüylerin çıktığını çok rahat görebilmekteyiz. İşin aslı dövmeye karşı çıkmanın abdest almakla bir ilgisi olmadığıdır. Eğer karşı çıkılması gerekiyor ise başka bir gerekçe bulunmalıdır.
Örneğin tanrının yarattığı vücudu kişinin deforme etmesi olarak açıklayabiliriz. Karşı çıkış bu biçimde gerçekleşirse daha mantıklı ve dövme de bir tercih olmuş olur. Medine-i Münevvere’deki Hadimü’l-harameyni’ş-şerifeyn Kral Fehd Mushaf Basım Kurumunca basılan Kur’an-ı Kerim’de Nisa sûresi 118-119. ayetlerde şöyle yazılır:
118- Allah onu (şeytanı) lanetlemiş; o da: “yemin ederim ki, kullarından belli bir pay edineceğim” demiştir.
119- “onları mutlaka saptıracağım, muhakkak onları boş kuruntulara boğacağım, kesinlikle onlara emredeceğim de hayvanların kulaklarını yaracaklar (putlar için nişanlayacaklar), şüphesiz onlara emredeceğim de allahın yarattığını değiştirecekler” (dedi). kim Allahı bırakır da şeytanı dost edinirse elbette apaçık bir ziyana düşmüştür.
İşte burada dövmeye ilişkin birşeyler söylenebilir. Elbette apaçık bir dile getirme yok dövme hakkında. Ama yorum yapmak gerekirse şöyle ifade edilebilir. Allah sade bir vücut vermiştir ve onu değiştirmeye kimsenin hakkı yoktur. Kulağa küpe takmak bile kulağın verili şeklini değiştirdiği için haram ya da günah sayılabilir. Görülüyor ki dövmenin günah ya da caiz olmadığını söylemek ancak yorum yapmakla mümkündür. Ayrıca, kur’an da yazılı olarak geçmeyip, herhangi bir konu üzerinde allahın adını kullanarak caiz olmadığını, ya da günah olduğunu vurgulamak İslamın kutsal Kitabı Kur’an-ı Kerim’de haram kılınmıştır. Kur’an-ı Kerim’de dövmeyle ilgili hiçbir ayet yoktur. İlle de bir bağ bulunması isteniyorsa süs ve ziynet eşyasıyla ilgili ayetlere bakıp yorum yapmak gerekir. Sadece yorum yapılabilir. Aynı zamanda şu ayetler de dövmenin yasaklandığını söyleyenlere karşı dile getirilebilir.
A’raf sûresi 32 ve 33 ayetlerde denir ki;
32- De ki: Allah’ın kulları için yarattığı süsü ve temiz rızıkları kim haram kıldı? De ki: Onlar, dünya hayatında, özellikle kıyamet gününde müminlerindir. İşte bilen bir topluluk için ayetleri böyle açıklıyoruz.
33- De ki: Rabbim ancak açık ve gizli kötülükleri, günahı ve haksız yere sınırı aşmayı, hakkında hiçbir delil indirmediği bir şeyi, Allah’a ortak koşmanızı ve Allah hakkında bilmediğiniz şeyleri söylemenizi haram kılmıştır.
İslam inancına göre dövmeyle ilgili endişe duyanlara aslında bu ayet iyi bir yanıttır. Kur’an-ı Kerim’de dövmeyle ilgili herhangi bir ayet olmadığına göre bu konuda fetva vermek caiz değildir, bilakis haram kılınmıştır.
knuckle
06-15-2007, 06:48 PM
dinen ne günah değildir ki
spider
06-16-2007, 11:58 AM
walla doğru söylüyosun:)))
dshemanson
06-28-2007, 11:25 AM
ben gunah dıe blıorm:D abdest alırken su gtmıomuss...(: bılgı ıcın saol
HaYLaZ
07-08-2007, 07:25 PM
bende öyle biliyodum :) saol
gundelfingen
07-28-2007, 04:06 PM
Kim dediyse onu halt etmiş.Akıl var mantık var.Bu dövme derininin üstüne yapılmıyor ki.Yobazlar tarafından uydurulmuş saçmalıklar
madlinetattoo
08-31-2007, 10:06 AM
dövme gunah degıl mekruhdur yapılması tawsıye edılmez yapılsada gunah degıldır ama yani..
Green_
09-01-2007, 12:06 AM
Bencede GUnah deil, ama gelinde bunu ailenize etrafinizdaki insanlara anlatin, diolarki tamam dovme derinin altinadir ama sonucta derinin ust tarafindan yapiliodur diolar, bilmem ama ben bise anlayamadim ne yani boyanin basi ustte mi kalio? Anlayanlar acmaya calissin bu konuyu lutfen kafam karishikk:d:d:d:
Tesekkurlerr
Rabia Greenn stylee
spider
09-01-2007, 12:59 PM
dövme derinin alt tabakasına yapılır epidermis denilen yere .müslümanlıkta gusul abdestindeki espri vucudunda toplu iğne başı kadar bile kuru yer kalmamasıdır.dövme yapılan bölgeden ter çıkıyosa suda giriyor demektir.bence tam tersine geçici dövme ve oje abdest tutmaz ancak kendi kendine acı verdiğin için günah kaş aldırmak nasıl günahsa öyle günah çünkü ondada kendi kendine acı veriyosun
madlinetattoo
09-01-2007, 04:30 PM
diolarki tamam dovme derinin altinadir ama sonucta derinin ust tarafindan yapiliodur diolar, bilmem ama ben bise anlayamadim ne yani boyanin basi ustte mi kalio? Anlayanlar acmaya calissin bu konuyu lutfen kafam karishikk:d:d:d:
Tesekkurlerr
Rabia Greenn stylee
bu benzetme yanlış şimdi bacagında platın olan bırındede abdest kabul olmuyormu öyle bırsey bu derının altına pıgment werıyorsunuz teknık olarak derının ustunde olsa zaten gecıcı dövme olur..gecıcı dövme oje kullanımı ws.. gibi seyler abdeste engeldır.mekruh olmasının sebebıde allahın yarattıgına aykırıdır mantıgıdr kas almakla aynı kefededır..nelerın mekruh oldunu arastrırsanız sasırırsınız..
züloş
09-28-2007, 10:40 PM
Bende Dinen DÖvmenin Gunah Olduguna Inanmiyorum Cunku Herkesin Dedigi Gibi Dinen Sadece Mekruhtur Yok Dinen Gunah Yok Namazi Kilinmaz Falan Dovmesi Olupta Cenaze Namazi Kilinan İnsanlar Biliyorum Ve Baskalarinin Bilip Bilmeden Bu Konuda Bilgisi Olmayan Insanlara Yanlis Bilgiler Verip ÜrkÜtÜyolar Sonrada Aİleler İzİn Vermiyolar :(
AyasofyaTattoo
10-17-2007, 06:33 PM
dövme derinin alt tabakasına yapılır epidermis denilen yere .müslümanlıkta gusul abdestindeki espri vucudunda toplu iğne başı kadar bile kuru yer kalmamasıdır.dövme yapılan bölgeden ter çıkıyosa suda giriyor demektir.bence tam tersine geçici dövme ve oje abdest tutmaz ancak kendi kendine acı verdiğin için günah kaş aldırmak nasıl günahsa öyle günah çünkü ondada kendi kendine acı veriyosun
Aynen..Katılıyorum:)
volkaann
11-18-2007, 07:39 PM
arkadaşlar dövme günah değil..eskilerden beri gelen bi vücut süsleme sanatı aslındaa..günah olduğu uydurma..
BeYourself
12-11-2007, 09:37 PM
Yok yahh bencede yani gunah diil, iste zulos'un dedigi gibi aileler yanlis bilgi edindikleri icin cocuklarina izin vermiolar, onemli olan kalbinin temiz olmasi dimi yok dovme abdeste maani oluomus bilmem ne, bikere derinin altinda nasil maani olsun :d:dd:???
Ah Ah Ailelerimizz zorrr anlar bunu...
Rabia...Byrslf
sadness56
01-07-2008, 06:41 PM
saçma sapan seyler sölüorlar adamı deli ediyorlar inanmıycan zaten böle seyleerre :D
hsynsylgn
01-26-2008, 10:55 PM
alın size farklı bir yorum abdestliyken dövme haptırınca tutuyor abdestsizken yaptırınca tutmuyor zuhaha
junior_ozi
02-27-2008, 11:43 AM
bu benzetme yanlış şimdi bacagında platın olan bırındede abdest kabul olmuyormu öyle bırsey bu derının altına pıgment werıyorsunuz teknık olarak derının ustunde olsa zaten gecıcı dövme olur....
üzgünüm ama yanlış düşünüyorsun bence kimse keyfi platin takmaz!tmm dövme günah olmaya bilir ona bişey demiyorum ama yalnız bir örnek verdiğini düşünüyorum.
madlinetattoo
02-28-2008, 11:38 AM
ben abdest acısından örnek werdım platını ikiside derinin altındadır..
ozan1990
09-08-2008, 06:26 PM
Dövme günah degildir bunu söylüyen dini başka yere ceken insanlar dövmenin tek günahı vardır allahın sana verdigi vicudu acı cektirmek yok abdes alınmıyormuşda yk şu olmuyormuşda yok bıdı bıdı cıdı cıdı dı daa :D sacma sapan şeylere takılmaıyn
ozan1990
09-08-2008, 06:26 PM
hee bende yaptırdım :D daha 2 hafta oldu Dream tatoo by umut eli cok agır ona yaptırmayın tavsiye etmem
by_lucifer_
10-04-2008, 08:46 PM
valla ben abdest kabul olmuomuş dienlere ben cünüpüm kardeşim sizene diorum afedersiniz g.t gbi kalıolar daha aızlarını açamıolar hea günah olarak da şöyle insan kendi vücuduna bilerek ve isteyerek zarar veriosa günahmış örneğin nasıl faça atıoruz buda ölemiş yani ben öle duydum:):):)
GiMLy
01-18-2009, 03:46 PM
Tanrıya şükürler olsun ki ben Deistim :D böyle günah falan pek kasmıyor beni bir tek bu yüzden rahatım =)
miraz_62
01-19-2009, 05:53 AM
dövme günah deildir dövmenin yapıldığı yerde yine tüy çıkmaktadır bu da gözeneklerin su aldığını gösterir ayrıca dövme derinin altına işleniyor bazıları abdest alındığında su derinin dibinede işliyor diyor dövmede gözenekleri kapatıyormuş ama böle bişe yok tüy çıkıyosa gözenekler kapanmıyordur dövme günah deildir arkadaşlar
denizkopan
02-19-2009, 12:15 PM
siteye henüz kayıt oldum ve baktım ki arkadaşlar bilgilerini paylaşıyorlar; ben de paylaşmak istedim...
herkezin ilk önce aklına gelen dövme günah mıdır;? sorusu benimde önceden kafamı baya bi şişirdi...fakat mantıklı bir şekilde düşünürsek neden günah olsun ki...
şimdi düşününce günümüzden cok cok öncede dövme vardı şimdide var...
dövme yaptıranın işte abdesti kabul olmuyormuş? neden...
dövme öncelikle gerçek ve hassas sinir uçlarının bulunduğu deri ile onun üzerini örten, hava ve su girişinin bulunduğu gözenekli ölü deri arasına yapılır...
kaldı ki abdest nedir? herkez abdesti yapılması gereken olarak kafaya yazar ve yalnıştır...abdest Allah ın huzuruna çıkmadan önce insanın temiz olmasını gerektirdiği için yapılır çünkü Allah ın huzurunda dilenecek ve konuşulacak herşey temiz ve günahlardan arınmış olmalıdır yani abdestin maksadı temizliktir ama unutulmamalıdır ki bu konu kalp ile düşünce ile ilgilir...inanmak ile ilgilidir...
çünkü bilirsiniz ki tehemmüm de bi abdest şeklidir ve su bulunmadığı bi durumda toprak ile yapılır...ee şimdi hani abdestte suyun her yerimize değmesi gerekiyordu bi kere tehemmüm de su unsuru yok... peki ne var? inanmak var...
gönülden yaptığın şeye inanırsan anlarsın ki aslında herşey kafada ve kalpte biter..
yani benim şahsi görüşüm şu dur... kişi eğer ki Allah a gönülden inanarak bir ibadet yapıyorsa o kul ile tanrı arasına hiçbirsey asla ve asla giremez...
ve benim bir başka görüşümde şudur ki; insanlar her zaman birbiri hakkında yalan söylerler, hırsızlık yaparlar, cinayet işlerler, haram yerler, hak yerler, tecavüz ve taciz yaparlar, ve daha neler neler...işte böyle bir dünya da siz bunları ne yapmıssınızdır ne de yapana yardımcı olmussunuzdur siz sadece kendi kendinize başka hiçkimseye zarar vermeden sevdiğiniz şeyi yaptırmıssınızdır ; dövmenizi... ve bunda ben şahsi olarak hiçbir zarar ve kötülük görmüyorum benim açımdan günah değildir.... ancak bu benim görüşümdür!
herşey kafada biter arkadaslar dövme yaptıracak arkadaslar için tavsiyem öncelikle bu tür konuları kafanızda halletmektir daha sonra dövme yaptırımına geçmeniz sizin için en iyisi olcaktır...
ve dövme seçerken kesinlikle iyice bi düşünün çünkü hayatınızın sonuna kadar üzerinizde tasıyacaksınız yani sizi yansıtan öğeler bulunması sizin için iyi olacaktır...
ve unutmayın dövme bir sanattır....
ßaßy!
03-15-2009, 03:16 PM
Bence kesinLikLe günah değil.Abdestide geçiriyor.MiLLete kaLsa o günah bu günah herşeye günah deniLiyor.Herkes saçma sapan yorumLarını katıyor işin içine.!
Tolga Yaşar
03-30-2009, 09:23 AM
dövmeye gelene kadar ne günahlar ve ne haramlar var...
signofdeat
04-16-2009, 03:19 PM
yha bazı yobazların soyledıgı saçma sapan şeyler boşwer yaptır gıtsın :D
arya0634
04-19-2009, 07:07 PM
bence günah olabilir.pek bi bilgim yok ama.işime gelmediği için günah değildir die düşünüyorum:D
qwerty
07-27-2009, 09:00 AM
arkadaslar benım yılladır kafamı kurcalayan ve dovme yaptırmama gec sebep olan seydı bu abdest olayları..dövme sitelerinde yazanlara da inanmadım cunku sonucta onlar sanatlarının dını sebepten dolayı cokmelerını ıstemezler tabı oyle olsa bıle ıyı gosterırler dedım ancak Nihat hatipoğlu'nun (dını prof kendısı) sitesinde dövme sorusu var ve abdestlerın hıcbırıne manı degıldır dövme derının suyla temas etmesını engellemez dıyor..ben dovmenın sadece gusule engel oldugunu bılereek yaptırmıyodum ama gunah yada haram olduguna ınanmıyorum..kas alan agda yaptıran dovme yaptıran lanetlenır dıyo..ben kasını aldırmayan agda yaptırmayan kadın tanımıyorum hepsı lanetlı ozaman..sarap haram mesela katı ayet var..ama ben namaz kılıpda sarap ıcenıde..hacca gıdıpde kul hakkı yıyenıde coook gordum..ALLAH afetsın onlarıda bızlerıde..ben 2 gun once yaptırdım dövmemi harika bırsey ben artık bacagında dovmesı olan bır annane yada babane olacagımmm:):):):):):) super babanee yada annane ...Yürenizde ALLAH sevgisi olsun iyi insan olun ..ALLAH a inanın kımseyede kulak asmayın ve dövme yaptırınn:):):):):):):D
tristan
07-27-2009, 04:38 PM
bu konuyu qeri kafalı din adamlarına sordum kesinlikle qünah abdestin kabul olmaz die cvplar aldım fakat ilahiyat mezunu çağdaş 1-2 kişiyle konuştum terlediğim zaman nasıl dövme olmayan bölqelerden su çıkıyorsa aynı yoldan qirebilir bunun günah olan tek kısmı kasten kendi canını yakmak die cvp aldım içiniz rahat olsun arkadaşlar dinen dövme anlattıkları qibi qünah değil....
mertirmak
08-03-2009, 05:34 PM
heryerde farklı bısı denıyo yaptırmakdan korkuyorum artık
qwerty
08-06-2009, 08:08 AM
aslında ınsanları dını konularda yanlıslıkla yonlendırenler daha cok gunaha gırıyo..obur tarafta nelerden ceza yıyıp nelerle odullendırılcegımızı kımse bılmıyor...bunu kalbınde beynınde bıtırısen yaptırırsın zaten
tristan
08-09-2009, 08:14 AM
Boş işler bunlar mertirmak ufak tefek ayrıntılara takılırsan 2ileri1 qeri qider qelirsin dinen qünah olayına takılma bence....
BarBo
08-18-2009, 04:32 PM
ben gunah dıe blıorm:D abdest alırken su gtmıomuss...(: bılgı ıcın saol
su girmeyen gözenek havada almaz hava almayan deri et vs çürür :) dövme yaptıranların arasında çürüme olan görmedim :)
gece tırnak kesilmez gibi birşey bu.saçma sapan rivayetler.
denizkopan
08-27-2009, 06:38 PM
herkezin ilk önce aklına gelen dövme günah mıdır;? sorusu benimde önceden kafamı baya bi şişirdi...fakat mantıklı bir şekilde düşünürsek neden günah olsun ki...
şimdi düşününce günümüzden cok cok öncede dövme vardı şimdide var...
dövme yaptıranın işte abdesti kabul olmuyormuş? neden...
dövme öncelikle gerçek ve hassas sinir uçlarının bulunduğu deri ile onun üzerini örten, hava ve su girişinin bulunduğu gözenekli ölü deri arasına yapılır...
kaldı ki abdest nedir? herkez abdesti yapılması gereken olarak kafaya yazar ve yalnıştır...abdest Allah ın huzuruna çıkmadan önce insanın temiz olmasını gerektirdiği için yapılır çünkü Allah ın huzurunda dilenecek ve konuşulacak herşey temiz ve günahlardan arınmış olmalıdır yani abdestin maksadı temizliktir ama unutulmamalıdır ki bu konu kalp ile düşünce ile ilgilir...inanmak ile ilgilidir...
çünkü bilirsiniz ki tehemmüm de bi abdest şeklidir ve su bulunmadığı bi durumda toprak ile yapılır...ee şimdi hani abdestte suyun her yerimize değmesi gerekiyordu bi kere tehemmüm de su unsuru yok... peki ne var? inanmak var...
gönülden yaptığın şeye inanırsan anlarsın ki aslında herşey kafada ve kalpte biter..
yani benim şahsi görüşüm şu dur... kişi eğer ki Allah a gönülden inanarak bir ibadet yapıyorsa o kul ile tanrı arasına hiçbirsey asla ve asla giremez...
ve benim bir başka görüşümde şudur ki; insanlar her zaman birbiri hakkında yalan söylerler, hırsızlık yaparlar, cinayet işlerler, haram yerler, hak yerler, tecavüz ve taciz yaparlar, ve daha neler neler...işte böyle bir dünya da siz bunları ne yapmıssınızdır ne de yapana yardımcı olmussunuzdur siz sadece kendi kendinize başka hiçkimseye zarar vermeden sevdiğiniz şeyi yaptırmıssınızdır ; dövmenizi... ve bunda ben şahsi olarak hiçbir zarar ve kötülük görmüyorum benim açımdan günah değildir.... ancak bu benim görüşümdür!
herşey kafada biter arkadaslar dövme yaptıracak arkadaslar için tavsiyem öncelikle bu tür konuları kafanızda halletmektir daha sonra dövme yaptırımına geçmeniz sizin için en iyisi olcaktır...
ve dövme seçerken kesinlikle iyice bi düşünün çünkü hayatınızın sonuna kadar üzerinizde tasıyacaksınız yani sizi yansıtan öğeler bulunması sizin için iyi olacaktır...
ve unutmayın dövme bir sanattır....
çok teşekkur ederim paylaşım için bende qünah diye biliyordum.terddütte kalmıştım yaptırma konusnda ama artık biliyorum çok teşkkurler .) :)
01batu01
11-16-2009, 09:22 PM
arkadaşlar bende aynısını düşünüyorum sonuçta bu mürekkebi derinin altına işliyolar gusul kabul olmuyo diyolar peki su derimizin altınamı giriyo?hayır üstünde kalıyo ve dövmeyle derimizin üstünün bağlantısı yok.hava alıyo ve terliyo diğer şeyler uydurmadır...
huhuq
03-28-2010, 10:58 AM
çokta takmıyorum bu günah cart curtları
Enzifer
09-08-2010, 09:12 PM
''Günah mı acaba?!'' diye düşünen varsa yaptırmasın zaten. Haftasonu geliyorum abi topunuzu tüfeğinizi hazırlayın.
tristan
09-11-2010, 01:49 PM
ben bir günahkarım :) hemde 15 kere :D
ali küçük
04-08-2011, 04:54 AM
ben eşimin adını çince yaptırmak ıstıyorum bıleyımı bılekte olmasınının bır sakıncası varmı birde çince yazılmını göre bılirmiyım osmanıyeden yazıyorum EMİNE CINCE CEVIRISI
rogue09
06-07-2011, 01:08 PM
tamam hepsi güzelde mekruh hz.muhammet s.a.v tarafından sölendiği var sayılan bir rivayettir söylendiğini göre bizim çok bilmiş din adamlarımız şöyle yorumlar kaş aldıran.dövme yaptıran.oje ve boya yaptıran benin kavmimden değildir denir ama günah kavramının olduğu sanmıyorum çünkü boy apdestinde önemli olan vücudun toplu iğne başı kadar su değmeyen yerinin kalmıcak halde yıkanmasıdır bir örnekle bitirmek istiyorum dövmen var ve ordan ter çıkıyor mu ? evet çıkıyor ozaman dövme içine su alıyor demektir zaten su almıyor ve ter çıkmıyorsa deri kahverengi bir ton alır buda derinin hal dilinde çürümeye başladığının işaretidir...
corvette
07-01-2011, 08:44 PM
dövme gunah degıl mekruhdur yapılması tawsıye edılmez yapılsada gunah degıldır ama yani..
katılıom çünkü cami hocalarının bazıları mekruhdur dioo :D geçici dövmede aynı o sadace kına ama deri altındaki günah dill abdesti falan bozmuo
Dj_Hakan
04-18-2012, 12:00 AM
Herkese selamlar,
ben okadar cok kisiye sordum ki..ALdigim yanitlarin coguda hemen hemen ayni..
Kisacasi soyle diyebilirim..
DOvme yaptirmak Dinimizce hos karsilanmiyor,oda Allah'in verdigi emanete dogru bakilmamak diye soyleniyor..Yoksa herkesin kendi vucudu kendi secimi..Sonucta en sonunda cezasinida kendisi verecektir..Bende piercing ve dovme seven birisiyim..Suan Cin'de yasiyorum.Ins yakin zamanda once dilime piercing takip daha sonrada vucudumu istedigim kasli haline getirip guzel dovme yaptirmak..
Geardisnal
05-17-2012, 03:13 AM
digicam, some sort of DV webcam, a good laptop, your printing device, together with primary promoting plus report assortment. unlock 3gs iphone
read more (http://howtounlockiphonereeviews.info)
carefully with discovering the http://howtounlockiphonereeviews.info !
Jimmanal
05-18-2012, 05:07 AM
around the world, by using clients more than happy to repay Is listing broker's task produce in concert the one who owns a buy facebook fans in usa
get facebook fans (http://buyfacebookfansinfored.info)
securely simply by being taught the actual fundamentals http://buyfacebookfansinfored.info ,
Lebicanal
05-20-2012, 01:31 AM
receive their treatment. With a real headline, a photo and even Itemizing interests because they apply to the job you are getting ought to be done below specific sensible pieces. By way of example, if you want a position within graphics, and possess instances of operate that you've done as being a activity, specify this unique truth on the resume or maybe in an individual's cover letter. In the event your hobbies and interests matched to the kind of perform you are looking for employ them in your favor. If you could have go through textbooks or perhaps completed seminars on the area facility that will be applied on your task, generate a mention of all of them. Every supervisor may allowed to be able to perhaps you have display your skills which will make that you perfect selection to complete the job. how to unlock iphone for tmobile
unlock iphone (http://wheretounlockiphone4tech.info)
Have you learnt Tips to http://wheretounlockiphone4tech.info -
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.