Orijinalini görmek için tıklayınız : dil piercingi yardım!!
lady-blue-ginger
11-02-2010, 03:37 PM
ben 14 yaşındayım ve dilimi deldirmek istiyorum. çoğu kişinin aksine ben ailemin onayını alabildim :) ancak korkum şu :
çok şişer mi?
ne kadar acır? (deldirirken değil sonrasında)
iltihaplanmaması için ne yapmalıyım?
dil piercingi olanlar yardım ederse çok sevinirim :)
lady-blue-ginger
11-06-2010, 10:00 AM
yardım etmicekmisiniz :(:(:(
MetaLizm xD
11-12-2010, 08:00 PM
Öncelikle deldirmeye giderken ailenle olmalısın.
Şişme konusuna gelince evet biraz şişiyor ama çokta sorun değil. 4güne kadar şişliği gider 1 haftaya kadarda normal yaşamına dönebilirsin. Deldirdikten sonra gerekli bakımını yaparsan ne acı duyarsın nede iltihaplanma olur. Zaten deldirdiğin kişi bakım konusunda gerekli bilgiyi verecektir. :)
Evet yaşın küçük ailenle git yoksa delmezler :D:D
Şişlik en fazla 1 hafta falan sürüo.. Konuşman biraz bozulabilir bu sürede ama bi süre sonra normale dönüyo konuşman..
Katı yiyecek yememen lazım.. Dilini fazla hareket ettirmemen için. Çorba falan iç bol bol..
Bide süt ürünlerinden 1 hafta uzak dur..
Her yemekten snra Tuzlu suyla ağzını çalkala hiç yoktan iyidir..
Dil en çabuk iyleşen yer. 1 haftada tamamen iyleşio nerdeyse..
lady-blue-ginger
12-13-2010, 05:41 PM
çok teşekkürler. annemle gittim ve 18 yaşından önce delemeyiz dediler ve yıkıldım. o kadar hazırlık yapmıştım. alkolsüz gargara ve ağız temizleme solüsyonu almıştım. okyanus suyu piercing antiseptiği almıştım. yeni bir yumuşak uçlu diş fırçası almıştım. yapmam gerenkenleri biliyordum. iki hafta sonra uzun barı kısa barla değiştirebileceğimi ve metal yerine akrilik kullanmam gerektiğini, böylece dişlerimin zarar görmeyeceğini biliyordum. ilk hafta süt ve süt ürünlerinden ve mayalı şeylerden uzak durmam gerektiğini biliyordum. ayrıca çok şişerse minik buz küpleri emersem şişliğin azabileceğini biliyordum. venom veya snake eyes yerine normal dil piercingi yaptırırsam damara isabet etme riskinin azaldığını biliyordum. her bişeyi biliyodum niye delmediler ya. amerika'da herkes 12-13 yaşında deldiriyo :(
Başka bi studioya gitseydin :D delen yerler var çnkü 18 den önce ailenle gidersen..
Dream Catcher a bi git bnce ailenle istanbul daysan..
hc_dilan
04-10-2011, 02:58 PM
dilimi deldrcem seffaf piercng cok bellı oluyormu aılemden gzlı deldrcem ılk 2 hfta fln alısana kdr soylmyı dsunmuyorm. cok bellı olrmu yanı knsmamdan anlarlarmı
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.