Orijinalini görmek için tıklayınız : Dil konusunda yardıma ihtiyacım var bakabılırmısınz
Comedian
08-14-2009, 10:10 PM
Arkadaslar 17 yasındayım dılımı deldırmek ıstıyorum
dil deliminde olusabılcek sorunlar nelerdır ?
ilthp kaparsa napmam lazım ?
deldirdikten sonra ne kadar yemek yemıcem ?
o yemem gereken gun ıcersınde bı tek çorba mı ıcebılıyorsunuz ?
deldırdıkden sonra bı ılaç alacakmıyım erken geçmesı için falan ..
arkadasım dilini deldırmıs delen kısının sorunu mu bılmem ama usttekı delik birazdaha onde arkadaki delik ona gore daha gereide yanı yamuk delınmıs böle bişi olursa nasıl duzeleblr
son olarak Dilde Piercing diş dokulmesıne sebep oluyor mu
ilk deldırdıgmızdekı piercingi ne kadar takmamız lazım
NE BILIYORSANIZ YAZIN LTFN ... ŞİMDİDEN SAGOLUN
Comedian
08-15-2009, 09:30 AM
Kimse yardım etmıycek mı
deepNdarkness
08-16-2009, 12:59 PM
öncelikle büyümen lazım daha yaşın 17 miyş yada ailen ile beraber gitmen lazım..
dil delimi ilgili çok kez konu açıldı ccvp verildi ama tekrar edelim..
dil piercingi tehlikeli olarak bilinse ve yayilmaya calisilsa da aslinda kulaktan sonra en guvenli piercinglerden bir tanesidir. ancak profesyonel biri tarafindan ve hijenik bir sekilde yapilmasi gerekmektedir. ve tabii piercing yapildiktan sonra da temizligi ve bakimi konusunda hassas olunmasi gerekir dil deliminde titanyum bar kullanılması lazım ama uç konusunda bioplast uçlarda kullana bilirsin titanyum da cerrahi çelikte bu sana kalmış bişey. delimden sonra 1-2 hafta boyunca süt ve süt ürünleri şarap sigara mayalı hiç bi tüketim maddesi kulanmıycaksın. çok sıcak nede çok soguk ,katı, acı, sert, asitli yiyecek içecek yok yok...çorba , ekmek diyeti uygulanılır çogu kişi tarafından..
ilk haftalar takkılan uzun bardan dolayı konuşma zorlugu yaşanıla bilir..daha sonra bar degişimi ile bu sorun aşılır..
her yemekten sonra tuzlu su ile gargara yapman ve dişlerini fırçalaman lazım.
dilin bir kas olduğundan ağrı kesici almanın bu ağrıya herhangi bir faydası olmaz..
şişin çabuk inmesi için buz koya bilirsin..
arkadaşının yaşadıgı olaya gelince görmeden bişey diyemem ama ya arkadaşının hatası olabilir piercing ile iyileşmeden oynanılır hareket ettirilirse deligin kayma olayı olabiliyormuş ...
diş dökülmesine neden oldugu çok konuşulan bi konu ama yaşayan bi örnek görmedim.
ilk deldirdiginde küpeyi yaklasık olarak 1-2 hafta takmalısın
Comedian
08-16-2009, 01:33 PM
Çok sagolun ılgılendıgınız ıcın
1 ile 2 hafta dıyorsunuz sadece corba ekmek muzu ezip falan yıgeblrmym yada baska seler cunku 2 hafta ekmek yersem dagılırım ben ya zaten kıloluyum verdıklermı gerı almak ıstemıyorum bu dıyette neler yenılebılır bıldıgınz kadarı ıle anltrsanız cok memnun olurum
deepNdarkness
08-16-2009, 01:48 PM
yukarıda saydıgım (sert ,mayalı ,acı vs ) maddeler dışında kalan besinleri tükete bilirsin .. örnek verim bi kaç arkadaşım tamamen sebze ve meyve tüketerek o süreyi geçirdi kimi dedigim gibi çorba diyetini ve makarna(sadece haşlanmış) yedi ama bunlarla beslenemeyen ve kendini kötü hisseden bi arkadaşımda hastanede serum kullandı ..şuanda durumu gayet iyi artık istedigi ni yiyebilio ...yani aslında bu sana kalmış o dedigim 1-2 hafta süre ortalama bi süre bagzıları 1 haftada tüm maddeleri tüketmeye başlardekn bagzıları 2 hafta sonra .. ama çok zor bi süreç oldugnu sanmıyorum ..seçim senin ve eger yapcaksan Dream Catcher ı şiddetle tavsiye ederim piercing konusunda bilgili ve tecrübeli olan Güray bey çok başarılı ..kullanılan malzemeden ve ortamın hijyenliginden de hiç şüpheniz olmasın!
Comedian
08-16-2009, 06:56 PM
okudugum yazılarda guray abini cok ıyı oldugunu duydum belkı öss sonrası yaptırcam sımdıden bılgı edınmek ıstıyorum verdıgın cevaplar harcadıgın zaman ıcın çok sagol dilin teedavi surecı boyunca yememı tavsiye ettigin bişi varmı
deepNdarkness
08-16-2009, 07:39 PM
delimden sonra 1-2 hafta boyunca süt ve süt ürünleri şarap sigara mayalı hiç bi tüketim maddesi kulanmıycaksın. çok sıcak nede çok soguk ,katı, acı, sert, asitli yiyecek içecek yok....
bunları uygularsan bide yemek sonrası tuzlu su ile gargara ardından bide dişlerini fırçalarsan sorun çıkcagını zannetmiyorum...
iyileşme süresinde tek tavsiyem uzun süre tok tuta bilcek besinler ...(yukarıdaki saydıgım amddelerin dışında olan besinler)
Comedian
08-16-2009, 11:54 PM
Butun verdigin bilgiler için sagol
Bnm dil piercing im var ama malesef Dream da deldiremedim :S:S
Ama bnde sana şiddetle Dream ı tavsiye ediyorum çünkü dil en önemli yerlerden biri!..
Dil piercing in ilk takıldıında kan tatı fln alıosun brs.. sonradan alışıosun..Genelde sıvı yiyecekler tüket yani ağzında fazla tutmıyacağın yiyecekler.. Çünkü dilini en az şekilde hareket ettirmen lazım..sert bi et yemeye çalışırsan dilin sürekli bi oraya bi buraya hareket eder ve yırtılmalar olur.. Ama kalıcı diil iyleşio hmn..
Dil çabuk iyleşio bn 1 hafta snra istediimi yiyebiliodum..
Konuşman ilk hafta biraz bozuluo şiştii için bide uzun bar çok rahatsız edio büyük olduu için konuşmanı etkilio.. Snradan şişlik inince ve kısa bar geçince rahatlıosunn..
Diş dökülmesi olayına gelince bnde duydum diş dökülmesi olduunu damağa baskı yaptıı için ama henüz bi örneine rastlamadım büyük ihtimalla şehir efsanesi :D:D
Tuzlu suyla çalkala her yemekten snra ama tuz biraz acıtıo ilk zmnlarda snradan oda geçio.. İştaap kaparsa Studio ya git bi baksınlar ona göre bi tavsiye verirler yada deldirmeye gittiinde bi sor istersen..
Ayrıca kiloluyum diosun ya sana kilo vermek için büyük bi fırsat çünkü zar zor yemek yiyosun :D:D
Comedian
08-22-2009, 10:36 PM
ilgilendıgın ıcın cok sagol ..
vBulletin v3.6.4, Copyright ©2000-2012, Jelsoft Enterprises Ltd.